Varmrøkt filet av Ishavsrøye

Varmrøkt filet av Sigerfjord Ishavsrøye kan tilberedes på mange vis og du kan variere tilbehøret etter smak og lyst. Server for eksempel filetene oppskåret i en grønn salat med egg, eller på flatbrød med en lun potetsalat.

VARMRØKT ISHAVSRØYE MED VAKTELEGG

300 g varmrøkt ishavsrøye 
4 vaktelegg
1 - 2 hoder hjertesalat
Litt småbladet salat
6 - 8 stk reddiker
Urter, som bønnkarse, kjørvel,
gressløk og dill
Litt rogn til pynt
Sitron
Olivenolje

4 porsjoner

Skjær filetene i ca 2 cm tykke skiver. Kok vakteleggene i ca 4 min. Skrell og del hvert egg i to. Skjær reddikene i tynne skiver. Lag en urteolje av hakkede urter, olivenolje, noen dråper sitron, salt og pepper. 

Anrett salaten og server med urteolje.